Sandra Rottenberg treedt op als voorzitter en organisator voor alle mogelijke debatten op het gebied van wetenschap, globalisering, ontwikkelingssamenwerking, ruimtelijke ordening, landbouw, milieu, emancipatie, integratie en sociale cohesie.

Tot 2015 was zij 12 jaar lang directeur en hoofdredacteur van De Globaliseringslezing, een samenwerkingsverband van VPRO/Tegenlicht, de Volkskrant, NCDO, Uitgeverij Lemniscaat, Felix Meritis, Lokaal Mondiaal en Sandra Rottenberg met sprekers op wereldniveau zoals: Thomas Friedman, Naomi Klein, Mona El Tahawi, Joseph Stiglitz , Dambisa Moyo, Saskia Sassen, Manuel Castels, Benjamin Barber en Esther Duflo.

Zij werkt sinds 1998 als zelfstandig programmamaker voor tal van organisaties als De Balie, publieke omroepen, Tropenmuseum, KIT, Gemeente Amsterdam, De Volkskrant, De Cultuurfabriek, Women Inc, KNAW, NWO, de SER, Kennisnetwerk Amsterdam, DutchCulture en de Society for International Development. Deze activiteiten onderneemt zij vanuit haar bedrijf Sandra Rottenberg Journalistieke Producties.

Momenteel werkt zij - samen met haar nicht Hella Rottenberg - aan de publicatie van een boek (Uitgeverij AtlasContact) en een digitale longread (Uitgeverij Fosfor) over de sigarenfabriek van haar grootvader, een geschiedenis die zich afspeelt in de jaren '30 in Nazi-Duitsland. Voor de VPRO maakten Hella en Sandra hierover een radiodocumentaire Niet bang te krijgen. Opa en de Duitse sigarenfabriek die op 11 oktober 2015 is uitgezonden en te beluisteren is via http://www.npodoc.nl/speel.RBX_NTR_2261453.html

In de jaren negentig werkte zij als redacteur en verslaggever voor verschillende televisie en radio-programma’s. (TV Dits, AT 5, HUMAN/RVU). Zij werkte twee jaar voor de VPRO Televisie stapte over naar de VPRO Radio waar ze zes jaar lang werkte als bureauredacteur en verslaggever. In diezelfde periode organiseerde zij programma’s voor De Balie.

Eind jaren tachtig, begin jaren negentig was zij werkzaam als theaterproducent en directeur van Stichting Brekend Vaatwerk.

Zij studeerde Nederlands en is afgestudeerd in 1988 in de Geschiedenis van de Pers, Propaganda en Openbare Mening aan de UvA.

Publicaties:
Bibliografie Vrouw en Media Uva, Amsterdam,1987
De kraakgeneratie, De Balie, Amsterdam, 2000
Ism Daniel Giltay Veth, 2 publicaties:
- Schipperen met respect (over arbeidsintegratie), Provincie Noord-Holland, Haarlem 2001
- De Koopman, de dominee en de hofnar (over maatschappelijk verantwoord ondernemen), De Balie, Amsterdam 1997

Zij is bestuurslid en betrokken (geweest) bij tal van maatschappelijke initiatieven o.a. voor Stichting Vrouw en Media, redactie Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken, Stichting Women on Top, Stichting Starvinsky. Ze was tot 2014 tien jaar lid van de Programmaraad van Kasteel Groeneveld (Ministerie EZ). Zij is bestuurslid van de Dick de Zeeuw Stichting. Zij was tot medio 2013 voorzitter van Stichting OpNieuw, het buurtblad van de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt. Tot 1 juli 2014 was zij bestuurslid van de Society for International Development, van augustus tot en met december 2014 was zij ad-interim directeur van deze organisatie.

Sandra Rottenberg spreekt Engels, Frans en Duits.
Sandra Rottenberg (1960) is geboren en getogen in Amsterdam.
Sinds 2001 is zij moeder van een dochter.